Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Kontakt os i dag

20 13 54 76

Beboernes indflydelser og pligter

Børnene/de unge er, i den udstrækning de er i stand til at forstå det, med til at drøfte behandlingsplanen. 

Indflydelse:

Der afholdes børnemøder hvor børnene/de unge kommer med forslag og ideer eller fremligger ting de ikke er enige i eller måske direkte utilfredse med, så bliver det talt igennem med de voksne. Opholdsstedet udbetaler lomme-/tøjpenge efter gældende takster, hver den 1. i måneden. De har hver en lille skuffe på kontoret, hvor pengene ligger, dvs. at vi til dels er ”bank” for dem. Vedr. lommepengene vil nogen gerne spare op til større ting, mens andre bare vil bruge dem alle til slik mv., det bestemmer de selv, men vi er ”behjælpelige” med at få dem til at strække hele måneden.

Står vi for at skulle på ferie, har vi en ”tvungen” opsparing af lommepenge, ellers var der nogen der ikke havde nogen at tage med. I forbindelse med fritidsaktiviteter får børnene/de unge selv lov til at bestemme hvad de vil gå til, inden for rimelighedens grænser, opholdsstedet har dog den holdning at er man begyndt på en aktivitet, så gennemføre man den.

Børnene/de unge er altid selv med ude og købe det tøj de mangler, de er selv med til at vælge hvad det skal være. Et noget stramt tøjbudget begrænser dog køb af ”mærketøj”, hvilket ikke er det store problem for børnene, men godt kan være det for de unge.

Børnene og de unge er meget velkommen til at komme med ønsker til madplanen og vores "mad-mor" syntes det er hyggeligt, når der lægger et lille brev til hende med ønsker til aftensmad eller en bestemt kage. Når de unge får en vis alder får de en fast maddag om ugen hvor de sammen med sin primapædagog bestemmer menuen, handler ind her til og tilbereder maden. 

Gøremål/pligter

De faste gøremål/pligter børnene har er oprydning på deres værelser, smøre deres egen madpakke, dække bord, bære ud efter måltiderne, vaske/rengøre eget fodtøj, bære eget vasketøj over i vaskehuset og den slags ting. Når vi i samråd med et barn eller en ung vurderer, at de er modne nok til det, så skal de selv være med til at vaske deres tøj, hænge det op, lægge det sammen og på plads når det er tørt. Vi hjælper naturligvis med støtte og vejledning så længe der er behov for det.

HVEM ER VI?

​Opholdsstedet Birkemosegårdd

CVR: 25896564

KONTAKT OS

​Telefon: 55 54 09 00

E-mail: Maria@op-bmg.dk​

ADRESSE

Holmevej 19 B

4700 Næstved